Algemeen
Klokkenatelier Michel de Vries Viert 30-Jarig Bestaan
Een erfenis van vakmanschap en passie.
Klokkenatelier Michel de Vries, oorspronkelijk gestart in 1994 als horloge-maker en klokkenreparateur, viert dit jaar zijn indrukwekkende dertigjarig jubileum. Met een rijke geschiedenis en een groeiende reputatie als vakmensen in hun branche kijken Michel de Vries en zijn vrouw Tineke terug op drie decennia toegewijde dienstverlening aan horloge- en klokliefhebbers.
Michel de Vries, een gediplomeerd reparateur met een vierjarige opleiding aan de gerenommeerde Horlogemakersvakschool Cornelis Ver-hagen in Hoorn, begon zijn carrière in het horlogemakersambacht. Sinds zijn begin heeft hij het vak zien groeien met restauraties van klokken en horloges, een groeiende trend die zijn hoogtepunt lijkt te bereiken in deze tijd.
De toenemende vraag naar reparaties, vooral voor traditionele en emotioneel geladen familiestukken, getuigt van de groeiende waardering voor vakmanschap en ambachtelijke kwaliteit in onze moderne samenleving. In een tijd waarin authenticiteit en traditie steeds belangrijker worden, heeft het Klokkenatelier Michel de Vries zijn positie als gerenommeerde reparateur verstevigd.
Het atelier, gevestigd in Bolsward sinds 1968, heeft diepe wortels in de lokale gemeenschap. De vader van Michel de Vries was een bekende antiquair, met een bijzondere liefde voor horloges.
Na diens overlijden nam Michel het roer van het familiebedrijf over en zette hij zijn eigen stempel op de zaak. Na een periode van elf jaar in Stiens te hebben gewoond en gewerkt, keerden Michel en Tineke in 2020 terug naar het karakteristieke pand in het centrum van Bolsward.
Voor Michel de Vries is elke reparatie een uitdaging en blijft het werk interessant, vooral bij het herstellen van antieke klokken, die als meesterwerken op zichzelf beschouwd worden. De persoonlijke verhalen achter de klokken en horloges voegen een emotionele laag toe aan het werk, wat door Tineke de Vries wordt benadrukt. Tineke, verantwoordelijk voor het herstellen van klokken in oude luister en het reinigen en herstellen van de buitenkant van de uurwerken, deelt de passie van haar man voor het vak.
Naast klokken omvat het aanbod van het atelier ook klein antiek en antieke sieraden, waarbij goud bijzonder gewild is als een stabiele en waardevaste investering. Bestellingen en informatie worden gedeeld via hun Facebookpagina, en het atelier biedt een scala aan services, waaronder verhuisservice, bemiddeling en taxaties.
Zowel Michel als Tineke de Vries delen een diepe liefde voor hun vak, wat hun toewijding aan het behoud van ambachtelijke tradities en vakmanschap in de klokkenindustrie weerspiegelt. Met drie decennia aan ervaring en een bloeiende reputatie kijken ze vol vertrouwen uit naar de volgende fase van hun reis als hoeders van tijdloze meesterwerken
Tineke heeft en en ander over het schilderij uitgezocht: " Over de rood-wit-rood vlag met nummer 36. Deze vlag behoort toe aan het Zeemanscollege:Tot Nut van Handel en Zeevaart” te Dordrecht. Het oudste college is van Amsterdam met blauwe vlag, het tweede college is van Veendam en opgericht door Abraham Cornelis Hazewinkel, dat is een bekende achternaam. De vlag met nummer 36 op het schilderij is van Derk Hendrik Hazewinkel en is de enige kapitein met dat nummer en heeft van 1831-1877 onder die vlag gevaren.
Het schip op het schilderij is een Kofschip, op de lijsten die ik kan vinden 1837,1842 staat D.H. Hazewinkel, Kof.Merwedestroom, van de Reder: Klerk-Voogd. In 1850 is het anders, D.H. Hazewinkel, Schoener Kof, naam Delia. Hij is ook eigenaar nu van het schip welke in Veendam staat ingeschreven. D.H. Hazewinkel staat ingeschreven bij drie Zeemanscolleges, ook de oudste drie,Amsterdam,Veendam en Dordrecht en er zijn meerdere met de achternaam Hazewinkel en zijn nauw verwant met de oprichter Abraham Cornelis Hazewinkel te Veendam omdat daar veel met dezelfde achternaam staan ingeschreven is dat niet verder uitgezocht. Mijn conclusie is 100% dat D.H. Hazewinkel de kapitein op het Kofschip is. Zeer grote kans dat het schip Merwedestroom heet door het type schip, zijn tweede schip is een Schoenertype en staat rechts op het schilderij op de achtergrond en verwijst misschien wel naar de toekomst. Schoeners waren modernere schepen,sneller,gemakkelijker te bevaren. Nummer 34 hangt dus in Rotterdam museum."
Laatst geplaatst
Agenda
-
Do 28 november
-
Do 5 december
- 09:00 Expositie Yvon Sterk
- 15:15 Volksdansvereniging Stiens
-
Wo 11 december
-
Do 12 december
-
Ma 16 december
-
Do 19 december
-
Do 26 december