Algemeen

Jorn Jelle Bremer naar WK karten

Jorn Jelle Bremer heeft op zondag 7 Juli zijn WK ticket in de wacht gesleept. De 15 jarigeBritsumer wist dit te bereiken op het kartcircuit Pottendijk in Emmen. Na een cyclus van 4 race weekenden werd deze schitterende prijs uitgereikt door de Nederlandse importeur vande Tillotson aan de coureur met de meest behaalde punten.

Jorn Jelle rijdt dit seizoen in de Tillotson Senior klasse. Ondanks dat hij dit jaar nog met de junioren mee zou mogen doen, is er voor gekozen om hem te laten racen met de volwassenen. Tijdens een wedstrijd in Italië was hij dan ook de enige zonder baard of tatoeages.

In de vorige races wist Jorn Jelle zijn punten bij elkaar te schrappen en stond hij bij de beslissende wedstrijd op de eerste plek. Dit gaf wel enige druk maar ondanks dat hield hij zijn hoofd koel en wist hij precies welke concurrenten hij achter zich moest laten. De kwalificatie verliep niet helemaal naar wens omdat er geen goede vrije ronde kon worden gevonden. Een 14e startplek was het resultaat.

Dit betekende dat er wel was moest gebeuren in de 1e manche. Een goede start zorgde voor

aansluiting bij de kopgroep totdat het halverwege de race begon te regenen. Racen op slicks is dan wel spannend maar het ging goed omdat Jorn zich altijd goed voelt onder natte omstandigheden. Een 5e plek was het resultaat maar door een straf vanwege een zogenaamde klik bumper werd het een 7e plaats.

Race 2 begonnen de 30 deelnemers aan hun race op een klets-natte baan. Het was dringen in de 1e bocht en de kopgroep van 5 man kon weg rijden. Jorn Jelle ging er even voor zitten en kon de aansluiting vinden. Hij kwam als 5e over de finish en door straffen van anderen werd het zelfs een 3e plek.

Race 3. In de pits werd de kart omgebouwd naar de droog weer afstelling want het leek een droge race te worden. Totdat de mannen richting het parc ferme gingen. Toen begon het enorm te regenen. Samen met de monteurs van PitParts, het team van Jorn voor rijdt, werd de kart omgebouwd naar de regen afstelling. Dit lukte allemaal mooi op tijd en tijdens deze laatste race reden er 3 mannen weg van de rest van het veld. Gelukkig was Jorn Jelle daar 1 van en zonder risico’s te nemen kwam hij juichend als 3e over de finish lijn. Het 1e doel van dit seizoen is daarmee bereikt.

In september mag hij deelnemen aan het WK karten in Valencia (Spanje). Uiteraard strijdt hij, met nog twee wedstrijden te gaan, verder voor de Nederlandse titel. Dit had nooit zonder een fijne groep sponsoren bereikt kunnen worden. Deze zijn we dan ook enorm dankbaar