Evenementen

Algemeen - Klassiek in de Kas: It Feilingkonsert (kopie)

Adres
Locatie Paprikakwekerij Vink Sion, de Bodde 5
Plaats Bitgum
Evenement informatie
Voorverkoop www.mgtickets.n
Datum 20-10-2024 15:00
Categorieën Algemeen

De stichting Concerten Organiseren Op Bijzondere Locaties (COOBL) presenteert op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024 opnieuw twee concerten in de hal van paprikakwekerij van Vink Sion BV aan De Bodde 5 te Bitgum. Het doel van de stichting is om een nieuw en breed publiek kennis te laten maken en te laten genieten van klassieke muziek. Daartoe gaan internationale musici en zangers de samenwerking aan met Fries jong toptalent en ensembles uit de regio.

Programma en artiesten

Voor het samenstellen van het programma heeft artistiek leider Albert Bonnema zich laten inspireren door Berltsum als trots veilingdorp van weleer. De veiling bestaat niet meer maar de veilingklok is er nog wel. Wie biedt er op een aria van Puccini of Verdi of liever Johan Strauss?

De Vlaamse sopraan Karen Vermeiren zingt de door Maria Callas beroemd geworden aria Casta Diva samen met het wereldkoor Dekoor uit Leeuwarden. Naast andere gloedvolle aria’s van Verdi en Mascagni zingt ze samen met tenor Albert Bonnema prachtige duetten uit Italiaanse en Duitse opera’s. 

De jonge talenten uit De Tike, Floris Rol op piano en Annemijn Rol op de viool (10 en 13 jaar), spelen zowel klassiek als jazz. In een eigen arrangement gaan ze de uit Berltsum afkomstige musicalzangeres Marieke Swart en tenor Albert Bonnema begeleiden in het bekende lied Wat is leafde. Ze zijn al meermalen op TV te zien geweest en hebben in juli jl. 10 concerten gegeven op Sicilië. 

 

Het Amsterdamse saxofoonkwartet Dokwerk bestaat uit Lisa Schreiber, Ileana Termini, Jen Hong Wu en Pedro Silva. Deze jonge musici komen uit alle delen van de wereld en hebben elkaar leren kennen op het Amsterdamse Conservatorium. 

Ze staan bekend om hun virtuoze spel en hun avontuurlijke repertoirekeuze. Onlangs brachten ze hun eerste CD Intersections uit. Het DNA van de veiling zit nog in de Berltsumers: twee gardeniers ‘verstoren’ regelmatig het concert wanneer ze hun handel aan de man willen brengen. Muzykferiening Opmaat uit Berltsum verwelkomt het publiek en speelt samen met het gehele ensemble een selectie uit de West Side Story en de triomfmars uit Aida.

It Feilingkonsert

Een klassiek concert op hoog niveau met uitstapjes naar de lichte muziek!

Zaterdagavond 19 oktober 2024 om 20.00 uur en zondagmiddag 20 oktober 2024 om 15.00 uur.

Kaartverkoop: Via www.mgtickets.nl, per concert zijn er maar 450 tickets beschikbaar!