Evenementen

Algemeen - Filmhuis Stiens: Tragikomedie 'De terugreis'

Adres
Locatie De Nije Skalm
Plaats Stiens
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 7-10-2024 20:00
Categorieën Algemeen

Roadmovies zijn er in overvloed. Die worden vaak gekenmerkt door niet alleen de fysieke maar ook de emotionele reis die de hoofdpersonen maken. Zoals wel vaker het geval is gaat het in deze films niet zozeer om de bestemming als wel om de reis ernaartoe. Zo ook in de prachtige tragikomedie De terugreis. De film is maandag 7 oktober te zien is bij Filmhuis Stiens, om 20.00 uur in de Nije Skalm. 

In De terugreis zijn de hoofdpersonen het al decennialang getrouwde stel Maartje en Jaap. Ze verkeren in de herfst van hun leven. Hij is een mopperkont die geen zin meer heeft in onder anderen de oudjes van zijn koor, laat staan dat hij het geduld kan opbrengen voor de grillen van zijn vrouw. Hij weet dat zij impulsief en vergeetachtig kan zijn en veel te goed van vertrouwen is. Wanneer een gezamenlijke vriend in Spanje op sterven ligt, aarzelt Maartje geen moment en begint voorbereidingen te treffen voor een autotocht naar het zuiden. Jaap piekert er niet over, maar gaat uiteindelijk overstag, al beseft hij terdege dat zijn echtgenote licht aan het dementeren is.

Regisseur Jelle de Jonge schreef samen met Marijn de Wit een scenario dat gekenmerkt wordt door de hoge mate van herkenbaarheid en menselijkheid van Maartje en Jaap.

Reserveren kan via www.filmhuisstiens.nl

Lees meer »