Evenementen

Algemeen - 26 september 1e keer training GOED omgaan met dementie in St Anne

Adres
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 26-9-2024 00:00
Categorieën Algemeen

Je zou een bakje koffie gaan drinken bij de buurvrouw, maar ze doet de voordeur niet open. Vergissing in tijd en plaats is een van de signalen waaraan je dementie kunt herkennen. Dit voorval met de buurvrouw trekt je aandacht, maar je kunt er de vinger niet op leggen wát er met haar aan de hand is. Je hebt een niet pluis gevoel.

Dementie is volksziekte nr. 1: een op de vijf Nederlanders krijgt deze hersenziekte.
Iedereen – dus ook wij als inwoners van Waadhoeke – komen vroeg of laat in contact met mensen met dementie. Omdat Connexa vindt dat iedereen in Waadhoeke – óók iemand met dementie – fijn moet kunnen leven, organiseert Connexa de training GOED omgaan met dementie. 
De training wordt gegeven door twee ervaren trainers van Samen dementievriendelijk. In 2,5 uur tijd krijg je op een laagdrempelige wijze makkelijke handvatten aangereikt, zodat jij dementie voortaan herkent én weet hoe je goed met mensen met dementie kunt omgaat. Is het verstandig om iemand te verbeteren? En is praten in korte zinnen nuttig? Na ‘GOED omgaan met dementie’ weet jij het antwoord op deze vragen. En dat niet alleen, je hebt dementievriendelijk gedrag zelfs al geoefend tijdens het naspelen van praktijksituaties.   

Samen dementievriendelijk, is een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS.

De training wordt in het najaar op 3 verschillende locaties georganiseerd. Op donderdagochtend 26 september in Ons Huis in St Annaparochie, Woensdagochtend 16 oktober in It Stedhûs in Berltsum en op donderdagmiddag 14 november in De Skûle in Franeker. De training is helemaal gratis. Voor opgave en informatie Connexa 0517 393750 of info@connexa.nl.

Wilt u in 2025 deze training ook bij uw vereniging of organisatie dan kan dat en kunt daarvoor contact opnemen met Connexa

Lees meer »